Борба против насиља

Обележавање Међународног дана борбе против вршњачког насиља

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележили смо 24. фебруара 2021. године, као и сваке године последње среде у фебруару  под називом „Дан розих мајицаˮ. 

И наша школа је у тој недељи у оквиру превентивних активности и заштите од насиља и дискриминације обележила Међународни дан борбе против вршњачког насиља. Заправо смо целу недељу више посветили овој проблематици, мада се свакодневно бавимо заштитом и безбедности наших ученика уз мото: „Нулта толеранција на насиље“, и то кроз указивање на значај толеранције, емпатије, поштовање права и различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата. Трудимо се да у сарадњи са родитељима ученика спроводимо мере и активности којима се у нашој установи ствара сигурно и подстицајно окружење, негује атмосфера сарадње, уважавања и конструктивне комуникације. У свим мерама превенције и интервенције користимо „Правилник о протоколу поступања у установи у одговору на дискриминацију, насиље, злостављање и занемаривањеˮ.

Активности поводом обележавања дана борбе против вршњачког насиља реализовали смо кроз одржавање више предавања, радионица, израдом „power point“ презентација на ову тему, изложби, дебатама на часовима одељенског старешине, у које су се укључили сви учитељи и наставници, сви разреди, уз подршку педагошко-психолошке службе школе. Говорило се о свим врстама насиља али са нагласком на све актуелније дигитално (електронско) насиље. Продукти радионица окачени су у холу школе и у учионицама, а наставници су едукативне садржаје на ову тему постављали ученицима на њихове „Гугл учионице“

Презентације за преузимање

Презентација “Безбедност на интернету” 

Презентација “Online индетитет”

Презентација “Безбедно понашање на интернету”

Презентација “Коришћење дигиталних уређаја”