Такмичење у малом  фудбалу

НА МУЦИ СЕ ПОЗНАЈУ ЈУНАЦИ

 

НА МУЦИ СЕ ПОЗНАЈУ ЈУНАЦИ

 Такмичење у малом  фудбалу

Да ученици воле фудбал  показала је пуна хала Спортског центра Лагатор, где је одржано Општинско такмичење у малом фудбалу за дечаке и девојчице основних школа на територији града Лознице.                                     

Поред  домаћина овог такмичења Основне школе  ,,Кадињача“ , учествовале су следеће основне школе са својим екипама: ,,Вук Караџић”, ,,Анта Богићевић”, ,, Јован Цвијић”, екипе из Лознице, затим ,,Свети Сава” из Липничког Шорa , ,, Вук Караџић” из Липницe, ,,Вера Благојевић” из Бањe Ковиљачe, ,,14. октобар” из Драгинца,  ,, Доситеј Обрадовић” из Клубаца, ,,Степа Степановић”  из Текериша , „ Мика Митровић“ са Брезјака и “Петар Тасић” из Лешницe.

На сваком такмичењу, прва утакмица је најважнија и најбитнија. Жреб нам није био баш наклоњен. Упали смо у део „костура“ где су јаче и боље екипе. „На муци се познају јунаци“ , увек то кажем својим ученицима и само напред ! Прва утакмица је са ОШ,, Анта Богићевић“. Таква утакмица морала је да се заврши пеналима, после регуларног резултата 2:2. Срећа прати храбре, наш голман брани сва три пенала и ми идемо даље. Утакмица са ОШ,,Вук Караџић“ из Липнице ,била је као тренинг . Играли су сви играчи, постизали голове, уигравали се и на крају утакмице резултат је био 6:0 за нас.

На овом турниру такмичиле су се четири  женске екипе : ОШ ,,Петар Тасић“из Лешнице, ОШ ,,Вера Благојевић“ из Бање Ковиљаче , ОШ,, Анта Богићевић“ из Лознице и наша школа. Жреб је опет хтео да играмо против екипе Антине школе. Ми имамо одличну женску екипу  коју чине  девојчице које већ тренирају у клубовима. Оне  су спремне, воле да играју и  желе победу. На терену је све како треба. Врло брзо смо постигле гол и сада је све лакше. Стварно лепо играју, смирено, паметно, одлично нападају. Голове више и не бројимо. Изменили смо целу прву поставу, како би сви из екипе играли. Одлична игра и сада можемо да чекамо финалну утакмицу са ОШ ,,Вера Благојевић“ из Бање Ковиљаче .

Враћамо се опет на мушки део жреба. Предах па полуфинална утакмица са одличном екипом из ОШ,,Мика Митровић“са Брезјака. Ова утакмица се завршава пеналима. Наш противник је имао јаку и чврсту одбрану и било је тешко постићи гол. Они су повели,а ми на крају изједначили. После четири изведена пенала, ми идемо у финале. Спортски поздрави, честитке и опет мали предах пред последњи степеник до првог места.

Сада је на реду финална утакмица наших девојчица са одличном екипом из Бање Ковиљаче. Ово је већ озбиљнија екипа,  технички јача, спремнија. Повеле смо дивном акцијом , оне изједначиле и искористиле наш кикс у одбрани. Али, то није ништа променило. Крећу моје  девојчице озбиљније на гол и у напад. Постижемо гол ,а за њим још један. Попушта противник. Чека се само звук пиштаљке и да прославимо.

Освијили смо ПРВО МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ У МАЛОМ ФУДБАЛУ! Девојчице ,  моји фудбалери, задивиле су ме колико су добро играле. Најбољи тим чине :  Петровић Елена, Лукић Ана, Лакић Дарија, Ђурић Вања, Петровић Софија, Поповић Дуња, Аврамовић Маријана и Ђурић Јелена.

 

Почиње финале мушких екипа.Ту нас чека екипа из ОШ,, Доситеј Обрадовић“ из Клубаца. Почели  смо лоше утакмицу. Врло брзо примили смо два гола из контра напада. Онда се појачава наша одбрана, радимо  „фластер“ на њиховог најбољег играча. Стиже наш гол,а за њим врло брзо и други. Сад је лакше. Изједначили смо.  Моји играчи се ослобађају терета и треме, акције се саме нижу и  голови стижу као резултат одличне игре. На крају утакмице резултат је 5:2.

Освојили смо општинско такмичење у малом фудбалу  и то ПРВО МЕСТО!

Сликање за успомену!

Тим  дечака ,мојих  јунака чине : Максић Урош, Марковић Павле, Јовановић Дарко, Петровић Павле, Тодоровић Урош, Драгићевић Милош, Главонић Вук,Марковић Павле,Радовановић Андреј, Ђокић Андреј, Петровић Лазар и Пуљизевић Марко.

Играли су изузетно  као  уигран тим,сложно, храбро и паметно . Нису губили концентрацију, делили су савете једни другима, бодрили једни друге и сви заједно желели и остварили ову победу!

 ИДЕМО ДАЉЕ  !        

Наставник физичког васпитања     Снежана Горданић