Хуманитарна акција

Хуманитарна акција “Другарство на делу, осмех на лицу”

Ближила се Нова година и новогодишњи празници.У тим данима сви заслужују да буду вољени и срећни. Има деце у нашој школи којима је био потребан осмех, загрљај, лепа реч,да их се неко сети и да бар на тренутак забораве свој проблем или муку.

Прво смо украшавали школски простор.Китили смо јелку у холу школе, попуњавали паное, испуњавали паное ученичким  радовима на тему Нова година,исписивали жеље на белим и црвеним балонима,спремали новогодишњи квиз „Покажи шта знаш, таленат је ваш“, унели Бадњак , сламу и жито.

 Тако је почела наша новогодишња бајка.Идеја је била да будемо хумани и обрадујемо своје другаре.  Договор је био да донесе свако неку ситницу- слаткише, играчке,козметику, одећу. Деца су се одазвала више него одлично. Показали су да знају да буду хумани, да знају да осећају, тугују и радују се заједно. Знали су и предлагали коме треба помоћ, поклон, пакетић.

Радили смо пуно,долазили раније, остајали дуже, паковали сваки поклончић. Сортирали, бирали коме је шта потребније, шта је за дечаке, шта за девојчице, које величине су одговарајуће за њихове другаре, које боје и машне да стављамо .Било је дана када смо били уморни, мало нервозни, несигурни да ли ћемо све стићи и какве ће бити реакције!

Успели смо да направимо :

*90 ПАКЕТИЋА ЗА СВАКОГ ЂАКА  ПРВАКА- мали слаткиш лепо упакован за све наше првачиће, укључујући и прваке у Воћњаку.

*ПРЕКО 10 ВЕЛИКИХ  ПАКЕТА  са одећом, хемијом и козметиком за наше ученике који су слабије материјалне породичне ситуације. Ни овде нисмо заборавили наше истурено одељење у Воћњаку.

*ОКО 10 НОВОГОДИШЊИХ  ПАКЕТИЋА за наше ученике који похађају наставу по посебном програму.

Да све буде као права новогодишња бајка побринули су се „вршњачки“ ДЕДА МРАЗ и његови помоћници.

Стигао је тај петак 30.12.2022. Дан радости и даривања, дан осмеха и среће. Кажу – слике говоре више од речи. Мени је тешко да нађем праве речи. Само знам –ову нашу новогодишњу бајку, никада нећу заборавити.

То су тренуци који вам напуне срце радошћу и улепшају вам дан. Заборавите све своје муке, стрепње, све оне дане нервирања и знате да сте на правом месту  и да радите праву ствар.Осећате да нисте погрешили што верујете у ове децу.

Сви заједно- првачићи, деца са посебним потребама, Деда Мраз и његови помоћници , у ствари, направили НОВОГОДИШЊУ БАЈКУ за памћење.