Спортске авантуре

Спортисти настављају тамо где смо стали и како смо обећали.За ученике петих разреда одржани су турнири у малом фудбалу за дечаке  и турнири  у рукомету за девојчице. Као предметни наставник, веома сам срећна што су ученици са великим одушевљењем прихватили ове турнире . Показали су изузетно висок ниво ферплеј игре , није било грубих стартова, сукоба или ружних речи између играча . Напротив, атмосфера за време трајања турнира је била права спортска.Видели смо пуно лепих акција, спортских погодака , бодрења и навијања. Ученицима  није било тешко да долазе пре почетка наставе и да остају после школских часова и обавеза.

Код сваког такмичења најлепши део је проглашење победника. Тако је било и овде:

*МАЛИ ФУДБАЛ 5.РАЗРЕД ( ДЕЧАЦИ) :

-ПРВО МЕСТО 5/2:

* Војин Илић- најбољи играч турнира, Стеван Кнежевић. Ненад Ковачевић, Марко Марковић,Матија Миловановић , Данило Петровић и Шаулић Далибор – Екипа која је заслужено победила на овом турниру.

*РУКОМЕТ 5.РАЗРЕД (ДЕВОЈЧИЦЕ):

-ПРВО МЕСТО 5/3

*Милица Драгићевић, Анђела Дукојевић- најбољи играч турнира,Дуња Марјановић,Милица Поповић,Петра Савић,Сташа Станојевић,Милица Стефановић и Ленка Цветиновић – Тим који је имао најбољу екипу, игру и сарадњу између играча.

Ту се нисмо зауставили . Желели смо да укључимо ученике који воле и тренирају кошарку.Лепо време нас је послужило, па смо успели да одржимо турнире у баскету 3×3, за ученике 7.разреда. Мешовите екипе( дечаци и девојчице), показале су одличне партије, врхунске акције, прецизност и огромну борбу. Свака утакмица је била неизвесна, нарочито финална утакмица.Победник , на жалост, може бити само један.

Прво место и заслужену титулу победника  понело је ОДЕЉЕЊЕ 7/4. Победничку екипу чинили су следећи ученици: Анђела Недељковић, Урош Павловић ( најбољи играч турнира), Андреј Ђокић, Милош Драгићевић и Вељко Јездић.

Тако се ми дружимо и такмичимо. Развијамо спортски дух и колегијалност. Учимо да је спорт важан и битан за наше здравље.Знамо да пружимо руку противнику када је бољи од нас.Помажемо да други схвате правила спортског понашања. Стрпљиво чекамо нове турнире.